петък, 20 януари 2012 г.

ПУ "Паисий Хилендарски" - 50 годишен юбилей и изложба в Новотел-Пловдив


Изложба на преподаватели художници
от катедра „Естетическо възпитание”


Последният акорд от събитията в чест на 50-годишнината на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” е организираната от група преподаватели от направление „Изобразително изкуство” към катедра „Естетическо възпитание” изложба със собствени творби. Тя беше открита на 7 декември 2011 г. във фоайето на Новотел „Пловдив” съвместно с галерия „Жорж Папазов”. На откриването присъстваха ректорът на Пловдивския университет доц. д-р Запрян Козлуджов, собственичката на галерията Ваня Атанасова, преподаватели от катедра „Естетическо възпитание” и колеги от други факултети.

Бисер Дамянов, "Двоен концерт", рисунка

проф. Бисер Дамянов

Методий Ангелов, Огнено тайнство над Рила, масло, платно
Методий Ангелов

В изложбата картини и графики представиха преподавателите проф. д-р Бисер Дамянов, доц. д-р Даниела Маркова, гл. ас. д-р Методий Ангелов и хоноруван асистент Борис Богданов. Художествените творби се различават с разнообразие на материалите, техническото изпълнение, стилове и сюжети. Специфичното светоусещане на авторите се излъчва от техните платна и графики и ги представя в светлина, различна от тази, с която те са познати на своите студенти в аудиториите. Изложбата, която ще съвпадне и с коледните и новогодишни празници, ще продължи до началото на януари следващата година.  

                                                               Текс: гл. ас. д-р Методий АНГЕЛОВ

Борис Богданов, Графика

Даниела Маркова, Ангели, масло, платно
Константин Анастасов, Абстракция, масло, платно
Даниела Маркова
Константин Анастасов
Текстът на гл. ас. д-р Методий Ангелов е публикуван в Пловдивски университетстки вестник, брой 9-10 от 19.12.2011 г., а тук се отпечатва с разрешението на г-н Тильо Тилев, съставител и главен редактор на вестника, който беше така любезен да предостави и снимки от откриването на изложбата. Ето и снимките:     

Ивана, Ина, Тильо Тилев и Бисер Дамянов
В уютната атмосфера на Новотел-Пловдив и на чаша червено вино
Доц. д-р Запрян Козлуджов, Ваня Атанасова, преподаватели и гости
                                         
В разговори на откриването си обещахме да се срещаме по-често. Планирахме и  изложба в следващо време, на която преподаватели и студенти ще покажат свои произведения. 
----------------------------------------------------------------------------------
подбор: Ина Мирчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар